Danskläder m.m.

Vi vill att du använder skor när du dansar för att undvika onödiga skador. Välj inte skor med svart sula då den lättare ger märken i golvet. Vissa dansstilar är det en fördel utan skor eller med speciella dansskor, du kommer att få information om detta av din lärare. Skor är ett krav till Disco, HipHop, JazzFunk och liknande stilar där det kan bli lite tuffare hopp och snabba ben & fotrörelser.

Tänk också på att skor med gummisula kan suga fast i golvet när du dansar vilket ger upphov till onödiga skador. Skor med plastsula kan upplevas lite hal på golvet, men är bättre då den ger mindre friktion mot golvet och skonar därmed dina fot & knäleder.

Om du vill, får du gärna ha kläder som hör till dansstilen, (tex en keps till HipHop kan göra stor skillnad) du kommer lättare in i dansstilens attityd och du märker snart att det är lättare att lära sig stegen när du kan leva dig in i dansen med hjälp av kläderna. Men det är inget krav.

Till Kreativ Barndans bör du använda oömma, lediga kläder som är lätta att röra sig i.

Drick vatten under träningen, men tänk på att kallt vatten går snabbt igenom kroppen, medan lite ljummet vatten stannar längre i kroppen och du orkar dansa längre. Dansar du flera lektioner efter varandra är det bra om du har någon frukt med dig till pausen.

Speciellt vintertid, bör du även tänka på att när du dansat är du svettig. Gå inte ut i kylan direkt efter dansen, sitt kvar i fikarummet en stund, ta på varma ytterkläder innan du går hem. Går du direkt ut i kylan efter ett träningspass riskerar du få skador i framtiden. Och glöm inte byta skor, dansskorna ska du endast ha inomhus och de är för kalla att gå ut med.

Ta hand om dig själv när du kommer hem, ta en skön dusch & fyll på energi med mat. Du som tränar hårt bör äta ordentligt ca 2 timmar före träning och 1 timma efter för att må som bäst.

Här hittar du oss

#Arvika
#Filipstad
#Karlskoga
#Kristinehamn

Vill du att vi kommer
till er? Kontakta oss!

Zumba FitnessPound Strong by Zumba Get in line Move it Danscenter Fotograf John Persson Studiefrämjandet

ZUMBA® and all Zumba Fitness logos are trademarks of Zumba Fitness, LLC, used under license.