Kicki Liljedahl

Zumba® Kids och Zumba® Gold

Älskar musik och att röra mig till musik! och det är precis vad vi gör i Zumba®.

Jag flyttade från Västerås till Arvika1984, för att börja studera till musiklärare vid Musikhögskolan Ingesund. Utexaminerades 1988 och stannade i Arvika eftersom jag och min man, som jag träffade på Ingesund, trivdes så bra och fick jobb i trakterna direkt.

Jobbade som musiklärare i många år inom olika skolformer och på olika sätt. Det som kom mig att ligga varmast om hjärtat var en verksamhet för barn och vuxna som jag och en kollega, Viola Bran, byggde upp tillsammans. När verksamheten var som störst hade vi 11 grupper i veckan med barn 0-6 år och vuxna. Vi arbetade med musik och rörelse under mottot ”Med ett starkt Jag, kan jag vara ett generöst Vi”.

Alla kan sjunga och röra sig på sitt sätt. Att skapa en lustfylld miljö där var och en får använda sin röst och kropp utifrån sina egna förutsättningar ger goda möjligheter att utvecklas och växa som människa. Det var helt fantastiskt att vara en del av denna verksamhet och se människor våga utmana sig och bli tryggare i sig själva.

Vi gav också kurser på Musikhögskolan Ingesund i musik och rörelse samt fortbildningskurser runt om i landet.

För ett antal år sedan blev min kollega sjuk och vi fick lägga vårt samarbete åt sidan. Sedan dess arbetar jag på Musikhögskolan Ingesund, framför allt med olika administrativa uppdrag. Jag har också en del musikerjobb på flöjt och slagverk, i Arvika med omnejd.

För ett par år sedan, på min väg tillbaka från utmattningssyndrom, fick jag se en annons om Zumba Gold® i Arvika och anmälde mig. Har dansat och tränat med Banke sedan dess och är väldigt tacksam och glad för det. Det har hjälpt mig att komma vidare på många plan.

Zumba® har samma grundvärderingar som Viola och jag arbetade utifrån och jag älskar att dansa och röra mig till musik, så när Banke frågade om jag ville utbilda mig till Zumba®-instruktör, var det självklara svaret Ja!

2017 gick jag kurser och har nu licens att leda Zumba® Kids, Zumba Gold® och Zumba®Fitness. Jag har dock inga egna grupper än, utan jobbar bredvid Banke i Zumba® Kids och Zumba Gold®.

Zumba Fitness Jallabina Workout Strong by Zumba Get in line Move it Danscenter Dansstudion Arvika Fotograf John Persson

ZUMBA® and all Zumba Fitness logos are trademarks of Zumba Fitness, LLC, used under license.